Periodòncia

La periodòncia és aquella part de l’odontologia que s’encarrega de l’estudi i el tractament de les malalties que afecten els teixits que es troben al voltant de la dent. Aquests teixits formen allò que es coneix com a periodonci, el qual està format per la geniva, l’ós alveolar, el cement radicular i el lligament periodontal.

periodoncia-sant-joan

Existeix la idea equivocada de que el sagnat de les genives és normal. Aquesta afirmació és del tot errònia. La geniva ha d’estar ben enganxada a les dents per aïllar l’os de sota de l’exterior. Si sagna, significa que hi ha comunicació de l’exterior a l’interior, contaminant i destruint amb el temps, l’os de suport dental que provocarà la pèrdua de les dents.

La malaltia periodontal consisteix des de la correció de la tècnica d’higiene per al control de la placa bacteriana fins a l’eliminació dels seus factors desencadenants (càlculs dentals, carrall i bosses periodontals) mitjançant higienes, curetatges i en els casos més complexes, cirurgies periodontals.

Gràcies a aquests tractaments, podem mantenir sana la cavitat oral, sense inflamació de les genives, sagnat i evitant la pèrdua de les peces dentals.

Contacta amb nosaltres